середу, 25 травня 2022 р.

Альона Шевцова: Діти – це майбутнє України, яке сьогодні ми просто виборюємо з рук окупантів


Альона ШевцоваCEO міжнародної платіжної системи LEO, акціонер IBOX Bank, ідейний натхненник Благодійного Фонду LEO Foundation стала бізнес-янголом для проєктів Razom, ЧитайКО, Шо Ти? і BanIQ. Чому підтримує дитячі проєкти, що допомагає залишатися в ресурсному стані в такі важкі часи і традиційне побажання юним підприємцям - читайте в цьому інтерв'ю.

🎤MINIBOSS: Пані Альона, раді вітати Вас серед членів журі Ради Бізнесменів Startup Forum Ukraine 2022. Ви не перший рік приймаєте участь у Форумі. Чому підтримуєте дитячі проєкти?

🎤Альона ШевцоваДякую! Рада приєднатися до цього проекту та продовжити традицію навіть у такі важкі часи. 

Діти – це майбутнє України, яке сьогодні ми просто виборюємо з рук окупантів. Наша підтримка для них означає впевненість у завтрашньому дні. Українські таланти не підуть шукати кращого місця для роботи чи навчання, не поїдуть за кордон за інвестиціями. З дитинства вони знають, що наша країна підтримує своїх громадян, розвиває їх проекти та інвестує в інноваційні ідеї. 

Ми вже переконалися на прикладі росії, що технологій та великий бізнес – серйозні важелі економічного впливу. Для мене підтримувати наших дітей означає вкладати у майбутнє, у післявоєнну відбудову та статус України у світі.

🎤MBЧим запам'ятався Вам Форум стартапів цього року? Які проблеми чи потреби вирішували своїми проєктами юні підприємці? Виступи яких команд запам'яталися чи вразили найбільше? За якими критеріями оцінювали дитячі проєкти?

🎤АШ: Як і всі українці, діти сьогодні хочуть допомагати, рятувати, підтримувати найближчих. Всі проекти були пов’язані з війною, діти зробили благодійність інтерактивною та цікавою.

Важко виділити найкращі виступи чи ідеї, вони всі надихають. Іноді і не треба виділяти, бо сьогодні будь-яка ініціатива буде корисною: чи то допомога тваринам, чи то підтримка наших військових, або ж формування великої бібліотеки з книжками українською мовою. Також дітям треба і відволікатися, тому майстер-класи “Своїми руками” точно треба реалізовувати. Головні критерії – корисність, спосіб реалізації та завзятість маленьких підприємців

🎤MB: Поділіться власним досвідом: що змінилось у Вашій бізнес-діяльності під час воєнного стану? 

🎤АШ: Матеріальна підтримка співробітників, ВСУ, тероборони та акумуляція всіх потужностей – основні завдання на перші тижні війни. Ми відклали робочі процеси на другий план та почали релокацію команди з небезпечних місць, а також створили цілий ланцюг допомоги нашим захисникам. У процесах були задіяні приблизно 300 колег із LEO та IBOX Bank. 

Сьогодні, на 88 день війни, наш пріоритет – підтримувати економіку України. Звичайно ми продовжуємо оснащувати нашу армію, а наш благодійний фонд Leo Foundation приймає заявки на допомогу. Але виплата всіх податків, заробітних плат, підтримка офісів та банківських відділень стали важливими та іноді складними задачами. Основні зміни полягають у диверсифікації обов’язків: тепер я не тільки CEO, але й знавець тепловізорів, іноді психолог, а іноді логіст.

🎤MB: Що особисто Вас надихає в бізнесі і житті та допомагає залишатися в ресурсному стані?

🎤АШ: Моя велика родина та колектив з понад 500 співробітників не дають мені розслаблятися чи піддаватися депресії. Коли я бачу наших IT-спеціалістів, які пішли захищати кордони України, або ж завзяття нашого жіночого колективу, який залишився підтримувати економіку, питання про мотивацію не стоїть. 

Зараз ми всі на одному фронті – фронті захисту України. І мене надихає той єдиний дух, який сформувався у нас за ці місяці. Зібрати донати на винищувач для ВСУ – це вже дрібниці для українців. 

🎤MB Традиційне побажання, порада чи лайфхак для наших 6-15 річних стартаперів.

🎤АШМрійте і не ставте собі бар’єрів. Тільки практичний досвід покаже справжню цінність вашого проекту. 

🎤MB Пані Альона, дякуємо за інтерв'ю і підтримку наших мінібосів! 




MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)