пʼятницю, 10 червня 2022 р.

Віталіна Савчук: Кожному бізнесмену, незважаючи на вік, потрібно бути культурно і загально розвиненим

 

Віталіна Савчук, директор модельної агенції Vita Models. Телеведуча програми "Зірки спорту".  МодельMiss Faces of the Planet 2021. Що змінилося у бізнес-діяльності компанії  за останній рік, які проєкти підтримала особисто пані Віталіна і де знаходить натхнення сьогодні - читайте в цьому інтерв'ю.    

🎤MINIBOSS: Пані Віталіна, раді вітати Вас серед членів журі Ради Бізнесменів Startup Forum Ukraine 2022. Які зміни відбулись у Вашій бізнес- та освітній діяльності за останній рік. Що змінилось під час воєнного стану?

🎤 Віталіна СавчукЗмінилося дуже багато чого. Мій бізнес також зайшов на паузу, багато дітей, учнів школи, роз'їхалися по світу і звичайно я почала працювати проводити заняття онлайн - як індивідуально, так і в групах.

Ми проводимо прямі ефіри з багатьма спікерами. Також плануємо розвиватися в Європі, відкривати нові філії і підключати дітей з різних країн. Тому на нас дуже вплинула війна і багато чого змінилось в нашій роботі.

Що стосується моєї модельної кар'єри. В Україні роботи не було, зараз я переїхала до Італії, бо потрібно працювати і відновлювати роботу модельної агенції. Планую зараз активно займатися зйомками. Але не все так швидко, як хочеться. Тому це все в процесі.

Цього літа буде вже два роки, як я працюю на телебаченні. Мою програму про спорт можна подивитись в Youtube. Я пишу інтерв'ю з відомими спортсменами. Ніякої політики, новин і проблем. Спілкуємось лише про професійне дос'є. Я брала у інтерв'ю у міністра молоді і спорта, екс-футболіста і боксера, відомих людей, які займаються хокеєм, конним спортом тощо.

Мої нові проєкти наразі. Це те, що ми хочемо робити в прямих ефірах. Організовуємо цікаві зустрічі з українськими спікерами. Наприклад, 18 травня стилистка розповіла про нові тренди. Наша аудиторія - дівчата, підлітки і жінки, тож плануємо проводити такі ефірі щотижня, як новий проєкт.

А ще хочу поділитися тим, що почала дуже активно вести свій блог б'юті індустрії та спорту. Я записую відео тренування, як тримати себе у формі, про харчування, б'юті новинки. Ці відео публікую на своїй сторінці в Інстаграм.    

В минулому році у вересні, приймаючи участь у конкурсі краси в Туреччині, я зайняла перше місце і привезла найголовнішу корону в Україну. До речі, був юморний момент на сцені, залишилась я і дівчина з Росії. Ми стояли на сцені і не знали, хто отримає корону і перемогу - Україна чи Росія. Наразі йде війна з Росією, і я перемогла, привезла головну корону, а Росія здобула друге місце..

До наступного вересня у мене по регламенту займатися благодійністю, потрібно ще зробити декілька зйомок з ювелірним домом у Туреччині.. 

Тому плани є. Робота є. Але хочеться миру і перемоги, щоб можно було спокійно працювати і жити в своїй країні.

🎤MBЧим запам'ятався Форум Стартапів цього року? Які проєкти підтримали особисто?

🎤 ВС: Сподобались проєкти "Koshkin Dom", "Своїми Руками", "Україна - це ти" і "128 сердець". Я би підтримала і підключилась до якогось проєкту. Нехай діти мені напишуть у вайбер чи телеграм.

Форум Стартапів запам'ятався ерудованими, розумними дітьми. Було багато команд і всі підготувались. Гарні спікери (члени журі). Було багато нових членів журі, завжди приємно познайомитися із новими людьми. 

Добре поставились до оформлення проекту в Zoom. Було приємно.

🎤MBЩо порекомендуєте юним підприємцям?

🎤ВСПо-перше, я рекомендую молодим стартаперам відволіктися від соцмереж, тому ще це зараз негативно впливає на дітей. Вони не ходять на виставки, в музеї, вони знаходяться біля гаджетів. Тому мені наразі хочеться одну з топових рекомендацій. Якщо діти зараз знаходяться в Європі чи в іншій країні - я рекомендую відвідати культурні місця: художні виставки, картинну галерею, послухати класичну музику, розвивати свій творчий смак.

Друга рекомендація - читати літературу, щоб бути розвиненим. Кожному бізнесмену, незважаючи на вік, потрібно бути культурно і загально розвиненим. Коли людина бізнесмен і вона не знає, хто такий Тарас Григорович Шевченко і які він твори написав або хто такий Шекспір, то я можу сказати, що для мене це бізнесмен не розвинений і що він може дати мені, якщо він не знає культуру своєї країни.

По-третє, вивчайте нашу неньку Україну, вивчайте що є в нас саме цікавого.Потрібно знати історію. Якщо ви знаходитесь або переїхали до іншої країни, також треба вивчати місцеву історію і читати класичну літературу.

Я вже не перший рік являюсь спікером в MiniBoss і я бачу дітей, які розвинені не по рокам. Потрібно бути розвиненим, щоб будувати свій бізнес. І коли я читаю біографї дуже успішних людей, мені хочеться йти за ними. Мені хочеться робити більше. Тому дуже класно зараз дивитись такі мотивуючі фільми, читати мотивуючі книги. І менше гаджетів.

Якщо ви вже ведете свій бізнес, то зробіть інстаграм сторінку бізнес-проекту і розвивайте її. І якщо ми в Раді Бізнесменів приймемо рішення допомогти розвинути ваш бізнес, то допоможемо розвинути і інстаграм-сторінку, щоб ви могли продавати свій товар тощо.

Тому якщо ви і сидите в соцмережі, то використайте на вашу користь. Розвивайте себе як особистість. І розвивайте свою сторінку, щоб отримувати від неї дуже гарні результати.

🎤MBДе знаходите натхнення? Ваші лайфхаки для мінібосів та їх батьків.

🎤ВСНатхнення... Останнім часом ми зовсім забули, що ми дівчата. Я знахожу натхнення в тому, що наважливіші близькі люди біля мене. Зараз мені не вистачає води. Тому я находжу натхнення, коли я вранці піду поплаваю в басейні, прогуляюся, візьму кави, подивлюся навколо, зроблю манікюр або зачіску, або гарно вдягнуся, або поспілкуюся зі своїми друзями. тому що з періода початку війни я нікого не бачила взагалі. Зі своїми друзями ми спілкуємось смс-ками. 

Мені дуже не вистачає цього спілкування. Я публічна людина, мені дуже важливо виступати, бути на показах, бути в суспільстві. 

Для мене натхнення - це моя робота. Для мене зараз важливо ввійти знову у свій ритм, працювати, зніматися, виступати і щоб близькі мої були поруч. Плюс маленькі жіночі приємності приводять мене в нормальний стан:)

🎤MBПані Віталіна, дякуємо за інтерв'ю і підтримку наших молодих стартаперів!

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)