вівторок, 17 квітня 2018 р.

Форум Стартапів 2018: Партнерство заради розвитку соціально-відповідального бізнесу




Ліко-школа є не просто партнером в цьому році «Форуму Стартапів 2018», а близькою за цінностями для бізнес-школи MiniBoss. Місія що об’єднала два проекти є : розвиток та стимулювання соціальної відповідальності в бізнес-ініціативах дітей та підлітків.
Ліко-школа є соціально-бізнесовим проектом Ліко-холдингу, який постійно підтримується і мотивується власником. Діяльність цього закладу перш за все спрямована на всебічний розвиток дитини з максимальним рівнем комфорту.

Головною фігурою у закладі, яка транслює кожного дня цінності для вчителів та дітей, є директор початкової школи ‘Liko-School’ - Кухаревська Олена. На зустрічі ми дізналися більше про методи формування соціальної відповідальності у дітей і якими цінностями живе школа.

Якими методами навчання виховується майбутнє України?

В нашій школі ми використовуємо метод соціально-емоційного навчання. Діти займаються цим з першого класу: вчаться спілкуватися один з одним, проявляти емпатію, розуміти, що люди бувають різні: за національністю, фізичними можливостями. Ми виховуємо в дітях риси характеру, які допоможуть їм жити в майбутньому. Даємо тільки ті знання, які знадобляться та допоможуть стати успішними в дорослому житті.

Чим відрізняються ваші методи навчання від методів звичайної загальноосвітньої школи?

В українській освіті є дуже багато позитивних моментів, тому ми не відходимо, зовсім, від загальної системи, але ми використовуємо більш нові технології в навчанні. В цьому році перший клас навчається по інтегрованій програмі, там немає окремих предметів, там є навчання яке всебічно охоплює всі галузі життя. Наприклад, цього тижня ми розглядаємо спорт: і діти цілий тиждень вивчають спорт зі сторони математики, письма. Для цього покоління дітей важлива цілісна картина світу. Це люди розділили світ на науки, а він є насамперед єдиною системою.

Що може спонукати батьків до вибору вашої школи?

Я завжди запрошую до себе батьків, щоб вони побачили яке може бути навчання їхньої дитини. І після нашої зустрічі більша частина батьків одразу приводять своїх дітей навчатися до нас. Звичайно наша школа є платною, але ви знаєте, що вкладаєте кошти у реальне майбутнє дитини. У нашому технологічному ліцеї, який відкриється вже цієї осені, діти матимуть можливість платити на навчання, отримавши стипендію.

Що є найбільшою перевагою навчання в вашій школі?

Учні, які закінчать наш технологічний ліцей, будуть знати чим вони займатимуться у житті. В технологічному ліцеї, студенти будуть вибирати напрямки бажаної освіти: it технології, біотехнології та медицина, дизайн, будівництво та архітектура, інженерія. Обравши галузь, учні будуть йти цим шляхом впродовж всього навчання, але ми дамо змогу спробувати все.
Наприклад: якщо дитина захоче бути дизайнером, то вона зможе пройти спец курс с дизайну одягу, спец курс з ландшафтного дизайну, зробити проект. І так вони зможуть обрати вид дизайну якій їм більше до вподоби. Випускні класи взагалі будуть робити свої стартапи та почнуть вже заробляти кошти. В майбутньому у нас буде дуже сильний штат психологів, які визначатимуть здібності дитини за допомогою тестів, і в результаті рекомендувати дитині майбутню професію.

Як виховується соціальна відповідальність учнів Liko School?

Ми проводимо і підтримуємо дуже багато різних соціальних проектів, такі як MiniBoss. Якщо ми проводимо соціальні заходи, виручені кошти ми передаємо онколікарням та дитячим інтернатам з особливими потребами. На наших новорічних ярмарках, беруть участь не тільки діти, а ще й батьки, де продаються речі, які зроблені власноруч.

Як ви вважаєте, чи можна виховати соціальну відповідальність у дорослих бізнесменів?

Я думаю, що таких бізнесменів можна виховати через дітей. Навіть батьки наших учнів, дивлячись на те що роблять їхні діти, теж змінюються. Вони розуміють, що є щось набагато більше ніж заробляння коштів. Просто кошти щастя не приносять. Насправді, діти є менторами своїх батьків, тому що вони дуже сучасні, вони вже народилися з іншими поняттями і відчуттями. Я впевнена, що наші учні перед тим як обирати собі галузь для праці вони подумають як використовувати свій талант та не загубити його. Вони не підуть у сферу, яка знищує людство чи забруднює планету. Вдома, діти розказують, що відбуваються у них в школі, тим самим, змушують задуматися чи не шкодить його бізнес навколишньому середовищу. Наші учні змінюють батьківське бачення і ставлення до свого бізнесу.

Що отримує бізнес від своєї соціальної діяльності?

Від соціальних ініціатив бізнес тільки розквітає. Якщо ти робиш добро, воно обов’язково повертається. Для почтаку будь-яка діяльність повинна бути для людей, а потім вже для бізнесу та підприємців. Важливо зробити краще свою країну.

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)