понеділок, 5 квітня 2021 р.

Юрій Пилипенко: Гадаю, цього року ми побачимо більше проектів, що поєднують комерційну складову з соціальною

 

Юрій Пилипенко - засновник та СЕО глобальної, технологічної компанії «ОЛСОМ», що є постачальником рішень з цифрової трансформації промислових підприємств з метою досягнення стандартів Industry 4.0, Smart Factory, Lean Manufacturing. Продукти та рішення компанії понад 10 років успішно виконують критично важливі завдання на десятках заводів по всьому світу. Серед клієнтів «ОЛСОМ» такі промислові гіганти, як Daimler Truck North America, Boeing, Tesla, Hyundai Motor Company, Ford Motor Company.

Про життя в нових умовах, бізнес-адаптацію до онлайн-формату, очікування від дитячих проєктів і його побажання юним підприємцям - читайте в інтерв'ю з Юрієм Пилипенко.

Юрій, ми вже рік живемо в новій реальності. Як вам здається, чи адаптувався український підприємець до нових викликів? Поділіться власним досвідом.

Я вважаю, що люди вже зрозуміли, що нові реалії, пов’язані з пандемією, надовго, і тепер вчаться життю в нових умовах. Так само і підприємці, й не лише українські. 

Ми бачимо, як офісні працівники перейшли працювати на віддалену роботу з дому. Ресторани масово впроваджують послуги доставки їжі. Набувають шаленних обертів різноманітні он-лайн сервіси. Прикладів безліч. 

Найбільших втрат та складнощів зазнають бізнеси, що вимагають фізичної присутності людей у певних місцях, як то промисловість, івенти, подорожі. Та навіть вони адаптуються, вводячи певні креативні процедури. В цей час ми всі маємо бути трохи креативними:) 

Щодо нашої компанії, «ОЛСОМ» працює у високотехнологічній сфері, пов’язаній з розробкою та впровадженням систем автоматизації виробничих процесів. Ми звикли надавати наші продукти та послуги віддалено по всьому світу задовго до пандемії. Графік відвідувань офісу також був доволі гнучкий. 

З початком пандемії ми перевели всіх співробітників на роботу он-лайн. Але згодом ми зіштовхнулись з певними складнощами, пов’язаними з відсутністю живої комунікації, постійним знаходженням людей у замкненому просторі. Не всі це переносять легко. У багатьох почала падати продуктивність. Тож наразі ми балансуємо між офісом і роботою з дому. 

Різні команди збираються у офісі з різною регулярністю для сумісної роботи. Проводимо дезинфекції офісу. Це зменшує в 3-4 рази одночасне знаходження людей в одному приміщенні, мінімізує контакт. Пристосувались до нового режиму й плануємо продовжувати його й надалі.

Чого очікуєте від Форуму стартапів в MiniBoss цьогоріч? Як гадаєте, які проблеми чи потреби спробують вирішити своїми проєктами юні підприємці?

Гадаю, цього року ми побачимо більше проектів, що поєднують комерційну складову з соціальною. Можливо буде багато он-лайн проектів. Віртуалізація – сучасний тренд. У будь якому разі, думаю, ми побачимо ще більше креативних, неординарних їдей, кількість яких зростає з кожним роком.

Що для вас особисто має більше значення в оцінюванні проєкту чи прийнятті рішення щодо його підтримки: злагодженість команди? потенційна прибутковість проєкту? глибина і потужність ідеї?

Потужна команда породжує якісні ідеї, що приносять прибуток для всіх стейкхолдерів. Саме такий порядок я й буду застосовувати при оцінці проекту.

Цього року ми практикуємо новий формат Форуму - фіджитал. Тобто буде живий, традиційний офлайн формат, а також можливість приєднатись онлайн, переглядати подію через стрім, брати участь у Форумі з дому чи офісу. Що оберете ви: живе занурення в Форум чи онлайн приєднання до події? 

Я віддаю перевагу живому зануренню. Та динаміка сьогодення може вносити корективи у наші плани:)

І традиційно: ваше побажання, порада чи лайфхак для наших 6-15 річних стартаперів.

Будьте креативними, виходьте за рамки шаблонів, цілеспрямованості та наполегловості. І, звичайно, удачі й фану!

Юрій, дякуємо за інтерв'ю.
До зустрічі на Форумі стартапів 2021!

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)