пʼятницю, 26 березня 2021 р.

Орест Борко: Робіть старт з цікавістю і пройдіть цей марафон до кінця

 


Орест Борко – продюсер дитячого телебачення та дитячої телешколи «АБО тв», компанії «Сон-це» та кінокомпанії «БО сінема». Саме через дитячу телешколу «АБО тв» юні підприємці і познайомились з Орестом минулого року. А коли придумали власні проєкти, пов’язані з веденням youtube-каналу, звичайно звернулись до експертів. 

Орест Борко і його команда допомогли miniboss'ам у створенні youtube-каналів та відеосюжетів для проєктів «Business4kids» та «Це Легко». До речі, команда «Business4kids» отримала «срібло» на Національному Чемпіонаті з дитячого підприємницта 2020 і планує представити оновлену версію проєкту і команди цьогоріч. Команда «Це Легко» трохи змінилась у составі і трансформувалась в еко-гру. Побачимо які трансформації відбулись із нашими студентами і їх ідеями вже зовсім скоро:) А ось які дитячі проєкти очікує побачити Орест та його побажання юним стартаперам - читайте в цьому інтерв'ю.

Оресте, ми майже рік живемо в новій реальності. Як вам здається, чи адаптувався вже український підприємець до нових викликів? Поділіться власним досвідом.

Частина підприємців вже встигла адаптуватися, але основним фактором адаптації є гнучкість. Бо ситуація ще не стабілізувалася, і продовжує змінюватися. 

За нашим досвідом, клієнти стали більше віддавати переваги не якісним послугам, а конкретним продуктам, в яких їм все зрозуміло від початку і до кінця. 

Медіапростір став ще більш значущим. Але український ринок ще тільки намагається призвичаїтись до нього. Найбільш прогресивними виявилися маленькі підприємства та підприємці. 

Чого очікуєте від Форуму стартапів в MiniBoss цьогоріч? Як гадаєте, які проблеми чи потреби спробують вирішити своїми проєктами юні підприємці?

Тут два шляхи: або вирішувати поточні проблеми. Або створювати радість і думати про майбутнє. Всі скоріше візьмуться за поточні проблеми. Хоча я із захопленням буду очікувати, що хтось подумає і про майбутнє))).

Що для вас особисто має більше значення в оцінюванні проєкту чи прийнятті рішення щодо його підтримки: злагодженість команди? потенційна прибутковість проєкту? глибина і потужність ідеї?

Коли мова йде про молодих підприємців, то я перш за все дивлюсь на команду. А потім на глибину задуму. 

Цього року ми практикуємо новий формат Форуму - фіджитал:) Тобто буде живий, традиційний офлайн формат, а також можливість приєднатись онлайн, переглядати подію через стрім, брати участь у Форумі з дому чи офісу. Що оберете ви: живе занурення в Форум чи онлайн приєднання до події? 

Живе занурення. 

І традиційно: ваше побажання, порада чи лайфхак для наших 6-15 річних стартаперів.

Робіть старт з цікавістю, і пройдіть цей марафон до кінця. Готуйтесь довго (глибоко), і розпочинайте діяти швидко та сміливо. 

Оресте, дякуємо за інтерв'ю.
До зустрічі на Форумі стартапів 2021!

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)