середу, 17 квітня 2019 р.

СЕРГІЙ ВОЙЧЕНКО: «Молодь має не лише вміти заробляти гроші, а й розуміти, що гроші не приходять до безвідповідальних людей»



СЕРГІЙ ВОЙЧЕНКО: «Молодь має не лише вміти заробляти гроші, а й розуміти, що гроші не приходять до безвідповідальних людей»

Сергій Войченко, Голова Адвокатського об'єднання "Войченко і Дульський" вже третій рік поспіль приймає участь в Раді Бізнесменів. Він переконаний, що молоді бізнесмени можуть внести в розвиток України шось нове і потрібне, а бізнес повинен бути не корисливим, а має приносити користь країні, у якій людина живе, і оточенню, з яким співпрацює.

Про перші кроки створення власного бізнесу, які соціальні проекти підтримую об’єднання (а їх повірте немало!) і яку пораду молоді дав Сергій – читайте в цьому інтерв’ю.

Сергію, Ви вже третій рік поспіль приймаєте участь в Раді Бізнесменів. Чому підтримуєте молодь і які проекти минулих років запам'ятались особливо?

Для Адвокатського об'єднання "Войченко і Дульський" дуже важливо підтримувати молодь у подібних заходах.

Для мене ж важливо, що третій рік поспіль участь у цьому форумі бере мій син. Я хочу підтримати його в починанні. Молоді бізнесмени можуть внести в розвиток України шось нове і потрібне. Це нове бачення, це люди, які, дійсно, можуть змінити цю країну, не будуть потурати корупції і будуватимуть нову квітучу Україну.

Було дуже багато цікавих. Це, зокрема, смачний проект "The Чашка" не міг не запам'ятатися - дуже оригінальний, сподобався усім членам журі.

Проект мого сина, з яким він минулого року брав участь і виграв приз - магнітні закладки. Кілька наборів я купив і до цього часу використовую на роботі. Усім колегам подобається, адже дуже зручно в Кодексі використовувати саме таку закладку, завдяки якій швидко можна знайти потрібну статтю.

Що для Вас означає "соціальна відповідальність бізнесу". Як проекти, окрім Форуму стартапів, підтримує компанія чи Ви особисто?

Соціальна відповідальність бізнесу - це, в першу чергу, ведення бізнесу не лише задля власної вигоди, а ще й, наприклад, для користі навколишнього середовища, це благодійна діяльність.

Для нашого об'єднання це справи Pro Bono, у яких ми безкоштовно надаємо правову допомогу.

Одна із таких відомих справ - це справа Free Svydovets, в якій наша команда підтримує команду екологів і активних громадян, які не дають знищити понад 1 500 га лісів, унікальної природи, яку ми маємо залишити нашим дітям.

Також це допомога малозабезпеченим верствам населення, надання безкоштовних правових консультацій, якщо такі випадки виникають, адже не в кожного є можливість оплатити роботу висококваліфікованого адвоката.

Періодично беремо участь у різних благодійних проектах. На переконання нашої команди, бізнес повинен бути не корисливим, а має приносити користь країні, у якій людина живе, і оточенню, з яким співпрацює.

Що було найважчим при створенні власного бізнесу? А що допомагало?

Мабуть, найважчим для кожного бізнесу є початок. Перший крок у невідомість, старт руху вперед, а ще - повірити у свої сили.

В бізнес я прийшов, пропрацювавши тривалий час на державній службі. Мені допоміг мій партнер Олександр Дульський, з яким ми зараз цей бізнес будуємо.

Надалі допомагала наша команда, працівники, які стали вже майже членами родини для нас.

Багатьом бізнесменам здається, що вони самі спроможні зробити все. Насправді, бізнес - це командна робота, це робота кожного з нас. Звичайно, керівник повинен правильно все організувати, але без нормальної команди дуже важко побудувати успішний бізнес.

Зараз Адвокатське об'єднання "Войченко і Дульський" знане за резонансними справами не лише в Україні, а і в багатьох країнах Європи і навіть за океаном. У багатьох проектах ми співпрацюємо з закордонними партнерами - вийшли на міжнародний рівень. Ми вдячні кожному, хто працює з нами, завжди відповідаємо взаємністю.

На що треба звернути увагу молоді в навчанні вже зараз, щоб розвинути підприємницький дух та заробляти кишенькові гроші самостійно?

Молодь має не лише вміти заробляти гроші, а й розуміти, що гроші не приходять до безвідповідальних людей, тому треба розвивати відповідальність, цінувати те, що маєш.

Молодь повинна усвідомлювати, що нічого з нічого не буває. Повинна бути належна освіта, досвід старших поколінь теж важливо враховувати.

В Україні з 1991 року тільки будується культура бізнесу, ми спостерігаємо її зародження, правил бізнесу і, переконаний, що молодь правильно буде рухатися в цьому напрямку і правильно буде ставитися як до грошей, так і до їхнього використання.

І не лише тяжіння до власного збагачення повинне керувати метою створити бізнес, а й допомогти комусь, наприклад, можливість створити робочі місця, забезпечити людей і розвиток власної країни.

Якщо б Ви могли дати тільки одну пораду юним бізнесменам післ отримання гранту, що це була б за порада?

Майбутнім бізнесменам дав би пораду: «Не зупинятися на досягнутому і рухатися тільки вперед».

Сергію, Дякуємо за інтерв’ю.

До зустрічі на Форумі стартапів 20 квітня!

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)