вівторок, 9 березня 2021 р.

Євген Нетреба: Вірте в себе та не бійтеся випробувань!

Євген Нетреба, комерційний директор Zakaz.ua

Євген Нетреба - комерційний директор Zakaz.ua, Associate в компанії Chernovetskyi Investment Group. В рамках підтримки стартап спільноти Євген входить в менторський склад дніпропетровського інкубатору InnovationBox, є членом журі ряду профільних заходів, а також допомагає власної експертизою стартапам на ранніх стадіях.

Як змістився фокус уваги споживачів за минулий рік, які уроки винесли для себе українські підприємці, які проєкти очікує побачити Євген на Форумі стартапів 2021 і яке побажання залишив для miniboss'ів - читайте в цьому інтерв'ю.

Євген, ми вже майже рік живемо в новій реальності. Як вам здається, чи адаптувався український підприємець до нових викликів? Поділіться власним досвідом.

Цей рік справді був нелегким для багатьох українських компаній, адже через пандемію фокус уваги споживачів дещо змістився. Також на ведення бізнесу вплинули й локдауни, які тимчасово не дозволяли працювати деяким підприємствам. Проте за цей час підприємці винесли для себе багато уроків:
  • по-перше, стала очевидною необхідність бути присутніми онлайн;
  • по-друге, з’явились навички роботи у віддаленому режимі та й загалом оптимізація усіх бізнес-процесів,
  • по-третє, уміння зміщувати акценти на короткострокове планування та швидко аналізувати динамічні ситуації на ринку.
Zakaz.ua займається доставкою продуктів й від самого початку свого існування працював онлайн, тож ми були достатньо підготовлені до кризових явищ. Утім й у нас траплялися проблеми. Наприклад, через швидкий ріст замовлень у березні-квітні 2020 року у нас був своєрідний операційний колапс, бо комплектувальники не встигали збирати продукти для клієнтів. Ми активно набирали персонал, тож за короткий період змогли виправити ситуацію.

Чого очікуєте від Форуму стартапів в MiniBoss цьогоріч? Як гадаєте, які проблеми чи потреби спробують вирішити своїми проєктами юні підприємці?

Думаю, що юне покоління наразі усе більше зосереджується на еко-ініціативах, а також онлайн-проєктах, які допомагають економити час та розвивати свої здібності. Від Форуму очікую цікавих ідей від амбітних молодих підприємців.

Що для вас особисто має більше значення в оцінюванні проєкту чи прийнятті рішення щодо його підтримки: злагодженість команди? потенційна прибутковість проєкту? глибина і потужність ідеї?

Будь-який проєкт - це синергія багатьох факторів. Щоб бізнес став успішним, окрім потужної ідеї, потрібне й уміння подати цю ідею, продумати стратегію, створити згуртовану команду, яка зможе у подальшому розвивати проєкт та зробити його фінансово успішним.

Цього року ми практикуємо новий формат Форуму - фіджитал:) Тобто буде живий, традиційний офлайн формат, а також можливість приєднатись онлайн, переглядати подію через стрім, брати участь у Форумі з дому чи офісу. Що оберете ви: живе занурення в Форум чи онлайн приєднання до події?

Мені завжди цікавіше бути присутнім на події, проте інколи не вистачає часу відвідувати заходи. Чудово, що сьогодні є можливість долучитись і офлайн, і онлайн - це дає більшу свободу для учасників Форуму.

І традиційно: ваше побажання, порада чи лайфхак для наших 6-15 річних стартаперів.

Вірити у себе та не боятися випробувань. А якщо раптом спіткала невдача, то обов’язково продовжувати свій шлях. Чим більше ми робимо, ти більший маємо досвід, більше знань, умінь та навичок втілювати свої мрії у життя.

Євгене, дякуємо за інтерв'ю.
До зустрічі на Форумі стартапів 2021!

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)