неділю, 29 травня 2022 р.

Афанасій Пількевич: Шукайте не лише гранти та бізнес-янголів, розглядайте і пропонуйте формати партнерства

 

Афанасій Пількевич, член наглядової ради Корпоративного Інвестиційного Фонду «Стоун Кепітал», експерт з управління фінансами та інвестуванню. Про свій перший досвід у складі журі Ради Бізнесменів Форуму стартапів, які проєкти запам'ятались і традиційне побажання для 6-15 річних стартаперів - читайте в цьому інтерв'ю.    

🎤MINIBOSSПане Афанасій, раді вітати Вас серед членів журі Ради Бізнесменів Startup Forum Ukraine 2022. Чому вирішили взяти участь у Форумі стартапів і підтримати дитячі проєкти? Які були  очікування?

🎤Афанасій ПількевичДіти - наше майбутнє, наше натхнення та стимул. Закономірне бажання кожної людини стати кращим і жити краще сьогодні, а ніж учора. Так от, наші діти - це наше завтра, і чим більше ми допоможемо їм у пошуку свого власного шляху, розкритті свого потенціалу, зберігаючи і формуючи при цьому людяні цінності, тим щасливіші ми з вами будемо.

В цей складний час для нашої нації та країни, кожен з нас потребує побачити промінчики майбутнього. Саме ці очікування і були від Форуму Стартапів, а ще - натхнення для власних справ.

🎤MB: Які проблеми чи потреби вирішували своїми проєктами юні підприємці?  Виступи яких командах запам'яталися найбільше? Які дитячі проєкти підтримали особисто та за якими критеріями їх оцінювали? 

🎤АП: Кожен з представлених проектів заслуговує на увагу, оскільки висвітлює проблеми і запити сьогодення. Усі проекти я  спробував розсортувати в окремі категорії, ось ті, яким би я віддав перші місця:

  • Категорія “онлайн навчання” - “Своїми Руками
  • Категорія краще для дітей - Cheshire Cat
  • Категорія “підтримка ЗСУ” - “128 сердець
  • Категорія “бізнес” - “ICONE”
  • Категорія “розвиток” - “Young Architects”
  • Категорія “розваги” - “BanIQ
  • Категорія “особисте уподобання” - “Україна - це я”.

Основними критеріями при оцінці були: оригінальність ідеї, структурованість презентації, вірність розрахунків, можливості для масштабування, додатковим бонусом було наявність “MVP”.

Побажання командам: шукайте не лише гранти та бізнес-янголів, розглядайте і пропонуйте формати партнерства - це більш популярний і робочий варіант у дорослому світі, оскільки в такому випадку ви майже 100%, окрім фінансів, зможете отримати додаткові можливості та компетенції від людей, які на протязі усього життя вашого проекту будуть максимально зацікавлені в його успіху.

🎤MB: Що змінилось у вашій бізнес-діяльності під час воєнного стану? Поділиться власним досвідом

🎤АП: В умовах военного стану ще більш актуальними стали запити на фінансовий консалтинг та на  допомогу у вирішенні нестандартних питань. При цьому на сьогодні майже 100% інвестиційних проектів заморожено, розробляються заходи щодо їх відновлення та реновації. Проте як відомо лише кризові явища дають нам поштовх до нових звершень, тому на сьогодні на етапах розробки знаходяться декілька проектів, які для України представляють кардинально нові формати і можливості, там матимуть як соціальний, так і економічний ефект.

🎤MB: Що особисто вас надихає в бізнесі і житті та допомагає залишатися в ресурсному стані?

🎤АП: Для бізнесу характерні хвилі, важливо за кожною з них бачити маяки до яких ти прагнеш, такими маяками часто є: масштабність задумки, попередній досвід та відчуття, коли ти і твоя команда справлялися зі здавалося невирішуваними проблемами (незабутній «смак перемоги»), та звичайно ж кохана та діти, яким іноді достатньо просто пригорнутись та посміхнутись тобі.

🎤MB: Ваше побажання, порада чи лайфхак для наших 6-15 річних стартаперів.

🎤АП: Оберіть собі основну бізнес ідею, і якщо (але напевно “коли”) не буде виходити, не біжіть від неї до інших. Ваша ідея це маяк, вона може змінюватись та шляхи її реалізації можуть бути різними. Головне - це те, що вона має вас надихати, манити, іноді навіть позбавляти сну. Вірю, що в такому разі у вас все точно вийде!

🎤MB: Пане Афанасій, дякуємо за інтерв'ю і підтримку наших miniboss'ів!

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)