пʼятницю, 20 травня 2022 р.

Оксана Розман: Цікаво почути, як мислять діти, що прагнуть стати підприємцями

 

Оксана Розман, власниця маркетингової агенції «GrowUp», партнерка бізнес-спільноти «Board»на Закарпатті - чому вирішила взяти участь у складі журі, очікування від Форуму стартапів і побажання юним підприємцям - читайте в цьому інтерв'ю.

🎤MINIBOSSПані Оксана, вітаємо! Чому вирішили взяти участь у Форумі стартапів і підтримати дитячі проєкти? За якими критеріями будете оцінювати ідеї miniboss'ів?

🎤Оксана РозманПерш за все, цікаво почути, як мислять діти, що прагнуть стати підприємцями. Які їхні мотиви, інтереси, яке уявлення про підприємництво. І, звісно ж, ідеї:) У дітей незаангажоване мислення, їхні ідеї - джерело натхнення. 

Щодо критеріїв, то найперший, мабуть, цінність самої ідеї - наскільки є розуміння, яку саме потребу має задовільнити пропоноване рішення. А також реалістичність втілення: наскільки детально продумані складові реалізації, команда, ресурси, ризики.

🎤MBВаші очікування від Форуму стартапів в MINIBOSS? Як гадаєте, які проблеми чи потреби спробують вирішити своїми проєктами юні підприємці?

🎤ОРПрипускаю, що через ситуацію в Україні багато рішень буде пов'язано з питаннями безпеки, з соціальними ідеями, інноваційними рішеннями для розвитку країни. 

🎤MB: А що змінилось у вашій бізнес-діяльності під час воєнного стану? Поділиться власним досвідом. 

🎤ОРМаркетинг - перше, на що більшість компаній скорочують витрати під час кризи. Тому ми потрохи відновлюємо обсяги робіт після їх скорочення на 90% в кінці лютого, паралельно напрацьовуючи нові канали комунікації на європейський та американський ринки. План до кінця 2022 року - вирости вдвічі по оборотах.

А взагалі є прагнення диверсифікувати діяльність і відкрити ще один бізнес закордоном. 

Я ніколи не чекаю, що щось чи хтось навколо мене зміниться і я почну жити краще, заробляти більше, почуватись щасливіше:) Мій головний драйвер - відчувати, що я сама будую своє життя, і знати, що якою б не була ситуація, знайду в ній нові можливості.

🎤MB: Ваше побажання, порада чи лайфхак для наших 6-15 річних стартаперів.

🎤ОРПробувати свої можливості, експериментувати, тестувати власні ідеї, - зараз для цього ідеальний час. Не потрібно чекати дорослішання, аби досягнути успіху;)

🎤MBПані Оксана, дякуємо за інтерв'ю. До зустрічі на Startup Forum Ukraine 2022! 

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)