неділю, 28 червня 2020 р.

Форум стартапів: дитячі ідеї стають бізнесом




Пандемія у світі стала тестом на підприємницьку гнучкість і формування вірної стратегії виживання, вміння бути сильним, знаходити правильні рішення, долучати ресурси, трансформуватися, використовувати зміни на краще. Це основні компетенції майбутнього. І цей тест ми пройшли успішно. Юні підприємці MiniBoss Business School Kyiv-1 на початку травня захистили свої бізнес- і соціальні ідеї на Форумі стартапів 2020, де завоювали довіру та отримали перші інвестиції від відомих підприємців для реалізації своїх проєктів.

Студентські проєкти

Наші студенти за цей короткий термін встигли продемонструвати підприємницьку гнучкість і трансформувати свої проєктні бізнес-плани згідно з новими умовами та трендами. Багато хто переглянув свою стратегію просування й додав онлайн-канали продажів. Деякі команди кардинально змінили підхід до формату самого продукту та етапів реалізації або повністю відмовились від колишньої ідеї й узяли в роботу нові, свіжі й актуальні бізнес-ідеї для сьогодення.

Наприклад, проєктна команда Memory map готувала дуже цікаву ідею записника для подорожей. Але miniboss’и зрозуміли, що зараз подорожі не на часі, і швидко переорієнтувалися. Команда не розгубилася, побачила новий запит і тренди в суспільстві, зкорегувала стратегію й ухвалила нове рішення про створення стильного та актуального зараз продукту Save Yourself – універсального і зручного набору, до якого входить багаторазова захисна маска, антисептик і портативний компактний чохол.

Або проєкт тинейджерів – клуб для підлітків Face2Face, де діти планували проводити цікаві заходи для своїх однолітків. Через ситуацію з карантином вони цілковито змінили формат івентів, і клуб тимчасово перейшов в онлайн. Miniboss’и запустили нові дискусійні формати й марафони з різними спікерами в онлайні. І це дуже крутий teen-клуб для підлітків, який планує й організовує заходи на глобальні, цікаві, а іноді й провокативні теми.



Багато проєктів цього року були пов’язані з екотематикою. Карантин дає зрозуміти, що діяльність людини призупинилася, але водночас планета й екологія ожили. І це ще більше посилило соціальну тему. 

На Форумі стартапів команди представляли соціальні та бізнес-проєкти про екосвідомість – настільна гра Eco Game, YouTube-канал для дітей «Це_Legko», флораріум у звичайній лампочці Green Gift, друге життя звичайної коробки U-Box. 

Вирішення важливих еко-проблем, допомога хворим дітям та дітям з інвалідністю, інтерактивний набір цукерок, вивчення англійської в ігровій формі, корисне печиво, шкарпетки з національним колоритом, онлайн програми «Діти для дітей», проєкт з популяризації читання – це далеко не всі проєкти, які юні підприємці презентували на Форумі стартапів 2020! 

У форумі взяли участь:
  • 19 команд;
  • 97 учасників – юних MINIBOSS’ів 6-14 років;
  • 45 членів Ради Бізнесменів – представників українських і міжнародних компаній, серед яких була й головний редактор журналу «Натали» Ірина Трухачова.
  • Команди отримали 220 тисяч гривень інвестицій на реалізацію своїх ідей.
Досвід

На Форумі стартапів гартуються сила виживання, цілеспрямованість, підприємницька мудрість і гнучкість, командна підтримка і віра у свої цілі! Тільки переживши на практиці, дитина може усвідомлено оцінити й сформувати в навичках знання та відчуття. Цей досвід є дуже важливим і цінним для життєвого шляху miniboss’ів як майбутніх підприємців. А підтримка представників дорослого бізнесу у вигляді бізнес-ангелів – це не тільки інвестиція, але й віра у ціннісність ідеї проєктів.



Найважливіше та найцінніше, що отримують наші студенти, це ДОСВІД. Під час кризи багато хто завмер в очікуванні, а хтось використовує кризу як нову можливість. 

Для бізнес-навчання юні підприємці MiniBoss Business School Kyiv-1 отримали круту справжню життєву ситуацію, де самостійно на практиці продемонстрували свою життєву позицію й підприємницьку силу. Бізнес-навички можна здобути тільки діючи, на практиці, проходячи власні помилки та досягаючи своєї перемоги. 

Власне, це середовище для досвіду ми й створюємо в бізнес-школі!



МАРІАННА ЛУЦІВ
Власник MINIBOSS BUSINESS SCHOOL KYIV-1.
Експерт Школи Малого і Середнього Підприємництва.
Амбасадор Міжнародної Амбасади жінок підприємниць в Україні.
Почесний член INNER WHEEL CLUB KYIV


Результати Національного чемпіонату 2020.

Переможцями стали 4 команди MiniBoss Business School Kyiv-1

БІЗНЕС ліга
  • 1-е місце – команда Face2Face
  • 3-є місце – команда UA_ ЛАЙКА
СОЦІАЛЬНА ліга
  • 2-е місце – розділили команди B4kid$ та Super Candy
Вітаємо чемпіонів!

Джерело: видання "Наталі"

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)