понеділок, 29 червня 2020 р.

Таємна сила 5К. Нові тренди бізнес освіти




Специфіка VUCA світу вносить свої корективи у сферу загальної та професійної освіти. Запит на певні професії у звичному нам розумінні цього слова слабшає. Вже давно більшість роботи, яку раніше виконували люди, успішно виконують програми, роботи, штучний інтелект. А отже, запит буде на те, що потребує інтелекту НЕ штучного, що важко автоматизувати. І це навіть не професії, а компетенції, які будуть доречними у будь-якій сфері бізнесу і які варто розвивати з дитинства та інтегрувати в освітній процес.

Комплексне вирішення проблем

Прості задачі – справа програм і роботів, а складні, багатогранні вимагають комплексного підходу. Люди, які здатні занурюватися у глибину, аналізувати, робити висновки, моделювати варіанти розвитку подій не лише на основі цифр, а й на основі поведінкових патернів, психології людини, знаходити причини проблем і ухвалювати зважені рішення, зможуть управляти комплексними проблемами успішно, а отже, будуть в ціні на ринку праці.

Критичне мислення

Цей навик базується на розумінні причинно-наслідкових зв’язків, усвідомленні людини та її постійному самовдосконаленні. Майбутнє вимагатиме невпинних запитів правдивої інформації та побудови власних суджень на їхній основі. Навчання, жага до самовдосконалення, творчий пошук і вихід за рамки – ось те, без чого важко уявити успіх у майбутньому.

Креативність

Запит на нешаблонність і нестандартність зростає вже зараз. Інновації базуються саме на креативності – вмінні поєднувати непоєднувані на перший погляд речі, створювати нове, бачите інакше. Комусь пощастило народитися з таким навиком, проте його можна і треба «прокачувати». Часто креативність пов’язують виключно з творчістю. Так от у майбутньому ця творчість, як уміння створювати нове, буде затребувана скрізь. І високооплачувана. Мова зараз іде про створення інновацій насамперед.

Командність

Командність передбачає уміння працювати в команді та лідерство. Лідерство майбутнього – як ніколи командне, засноване насамперед на емпатії, емоційному інтелекті та загальнолюдських цінностях. На перший план виходить якісна взаємодія між людьми, налагодження і підтримка зв’язків, якісне дистанційне і особисте спілкування, управління і собою, і командою.

Когнітивна гнучкість

Швидкість змін у світі вимагатиме швидкої реакції людини. Когнітивна гнучкість проявляється як здатність негайно «перемикатися», утримувати кілька думок одночасно, миттєво відпускати і не «якоритися» на будь-чому як у бізнесі, так і в житті. Це однозначно збереже не лише здоров’я людині майбутнього, а й стане запорукою успіху в бізнесі. І цю здатність точно варто тренувати з дитинства.

Маріанна Луців, власник MINIBOSS BUSINESS SCHOOL KYIV-1

Джерело: видання "Наталі"

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)