пʼятницю, 20 травня 2022 р.

Жанна Капіца: Довіряйте команді, прислухайтесь один до одного — здатність об'єднатися з однодумцями творить дива!

 

Жанна Капіца, CEO та співзасновниця IT-кластеру Закарпаття. Founder і СЕО компанії 4Team, co-founder маркетингової агенції повного циклу SpaceSpire, co-founder ряду IT-проектів, founder #eco4rest, founder соціального проекту #4people. Волонтер: Міжнародного благодійного фонду "Дім", Реформаторської церкви м.Свалява, Свалявського Руху Опору.

Чому пані Жанна вирішила взяти участь Startup Forum Ukraine, за якими критеріями буде оцінювати ідеї мінібосів, про очікування і традиційні побажання юним підприємцям перед Форумом - читайте в цьому інтерв'ю.

🎤MINIBOSSПані Жанна, раді вітати Вас серед членів журі Ради Бізнесменів Startup Forum Ukraine 2022. Чому вирішили взяти участь у Форумі стартапів і підтримати дитячі проєкти? За якими критеріями будете оцінювати ідеї miniboss'ів в першу чергу?

🎤Жанна КапіцаДля Закарпатського IT-кластеру трансформація освітнього напрямку — в пріоритеті, адже саме освіта є фундаментом галузі та, зрештою, економічного та соціального благополуччя. Ми вже активно ведемо перемовини з освітніми закладами щодо впровадження програм, які допоможуть дітям та молоді цікаво й інтерактивно долучитись до сучасного IT. 

Щодо критеріїв оцінки проектів, то для мене основними є: актуальність проекту для сьогодення, оригінальність ідеї, реалістичність втілення та переконливість, з якою юні таланти проект презентуватимуть.

🎤MB: Ваші очікування від Форуму стартапів в MINIBOSS? Як гадаєте, які проблеми чи потреби спробують вирішити своїми проектами юні підприємці?

🎤ЖК: Сьогодні передчуваю багато яскравих та надихаючих проектів — діти сміливі та природні у творчості, в них часто народжують оригінальні ідеї. До того ж, молоде покоління іноді навіть краще дорослих відчуває актуальні виклики у суспільстві. І судячи з минулих ваших форумів, молоді учасники таку актуальність завжди демонстрували. 

Сьогодні бізнесу та всім інституціям в умовах війни доводиться вирішувати багато проблем, пов’язаних із організацією роботи, фінансуванням, логістикою, кадровими питаннями тощо. Також дуже велике значення зараз мають соціальні та благодійни ініціативи. Гадаю, ми побачимо ідеї та рішення в цьому напрямку.

🎤MB: Що змінилось у вашій бізнес-діяльності під час воєнного стану? Як це вплинуло особисто на вас і оточення? Поділиться власним досвідом. 

🎤ЖК: Під час війни в нас сталась велика подія — ми відкрили Закарпатський IT-кластер, його заснували 11 провідних українських IT-компаній. Це була природна реакція на те, що багато айтівців почали переїжджати у цей відносно безпечний регіон. І це відкрило потенціал для створення потужної спільноти, яка допоможе збільшити потенціал області для розвитку економіки краю та й України загалом на рівні з іншими українськими кластерами. 

Наразі до кластеру вступили вже кілька десятків резидентів, і заявки продовжують надходити. Не дивлячись на те, що зараз на стартовому етапі в нас дуже багато роботи, і в мене більше 10 зустрічей кожного дня, я відчуваю велике натхнення та мотивацію, адже в нас потужна команда, ком’юніті, партнери — це дає надзвичайний ресурс. 

Звісно, як у всіх нас, прориваються важкі відчуття від того жаху та болю, що робить війна. З близькими та друзями підтримуємо один одного, це допомагає. І водночас хочеться робити все можливе, аби наблизити перемогу. 

🎤MB: Ваше побажання, порада чи лайфхак для наших 6-15 річних стартаперів. 

🎤ЖК: Довіряйте команді, прислухайтесь один до одного — здатність об'єднатися з однодумцями творить дива! 

🎤MB: Пані Жанна, дякуємо за інтерв'ю. До зустрічі на Startup Forum Ukraine 2022! 

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)