пʼятницю, 20 травня 2022 р.

Альона Губань: Підприємці – це люди з гарячим серцем та холодним розумом

 

Альона Губань, співвласниця та HRD мережі магазинів «Шуруп». Член Ради Бізнесменів з 2020 року. Про підтримку дитячих ідей, що змінилось у бізнесі та житті, де знаходити натхнення та традиційні лайфхаки для miniboss'ів та їх батьків напередодні важливої події - читайте в цьому інтерв'ю.

🎤MINIBOSS: Пані Альона, раді вітати Вас серед членів журі Ради Бізнесменів Startup Forum Ukraine 2022. Ваші очікування від Форуму Стартапів цього року? Які проєкти плануєте підтримати та за якими критеріями будете їх оцінювати в першу чергу?

🎤Альона ГубаньУ цьому році конкурс є особливим. І ця особливість не тільки через те, що маємо відповідний стан у державі, але і через особливий підхід учасників форуму до питань реалізації проектів і тих ідей, що переповнюють серця юних підприємців. 

Складно оцінити порив доброти та духу допомоги у цьогорічних проектах, адже кожен учасник знає, що таке вільний вибір, свобода фантазій, творчість у власних діях та бажаннях

Як і завжди, я впевнена в тому, що кожен проект несе у собі не тільки бізнес-підхід, але і прояв людяності та націленість на покращення світу. Тож і критерії оцінювання будуть базуватися на цьому.

🎤MBЩо змінилось у Вашій бізнес-діяльності під час воєнного стану? Поділиться власним досвідом.

🎤АГ: Напевно немає такого бізнесу, який би не відчув на собі вплив воєнного стану у нашій державі. У такий час підприємці щодня вирішують досить гострі та складні питання стосовно власної справи. Особливо гостро відчуваючи відповідальність за людей та сім’ї, котрі працюють в організації. 

Наша компанія не є виключенням. Однак, декілька інструментів в управлінні та організації бізнес-процесів допомагають триматися міцно на ногах та давати впевненість у такому довгоочікуваному «завтра» кожному співробітнику. 

Не варто недооцінювати такі інструменти як аналіз і планування, навіть у такий складний час. Адже саме аналіз фактів та достовірних даних дають можливість спрогнозувати, нехай не дуже далеке, але все ж таки, майбутнє. 

Завдяки цьому аналітичному підходу, зі збереженням холодного розуму, нам вдалося не лише зберегти робочі місця, але і втримати робочі потужності на звичному «довоєнному» рівні. Тож, не нехтуйте цими інструментами та не потрапляйте у пастки виправдань, адже підприємці  це люди з гарячим серцем та холодним розумом.

🎤MB: Що порекомендуєте юним підприємцям після Форуму стартапів зробити в першу чергу?

🎤АГ: Перше, що б я рекомендувала юним підприємцям – це дати собі підтвердження і похвалити себе за досягнення. І неважливо якого рівня будуть ці досягнення. Чому? Тому що віра у власні сили і впевненість у своїх досягненнях дає величезний внутрішній поштовх до дії і, як наслідок, результатів. 

Можна багато говорити про те, що кому і як робити, яким чином виконувати, що читати і куди дивитися, та якщо немає внутрішньої віри і власного «хочу», гарного результату не буде. Тому просто вірте, просто дійте, насолоджуйтесь процесом та просто радійте досягненням.

🎤MB: Де знаходите натхнення ? Ваші топ-3 лайфхаки для мінібосів та їх батьків:)    

🎤АГ: Для мене особисто натхнення – це моя сім’я. Це мій стимул. Але у кожного він свій. Тож першим лайфхаком буде «знайти власний стимул». Неможливо щось довго робити, якщо немає розуміння «навіщо» і «для чого». 

Наступне, щоб я порадила, це говорити собі «молодець» і направляти увагу на хороше (тим більше у цей час). Особисто я практикую звичку, коли день добігає вечора, назвати 2-3 події або дії, якими я пишаюся. 

Ми є режисерами свого життя, тому додавайте більше яскравих спецефектів, щоб навіть титри у кінці хотілося дочитати до крапки.

🎤MB: Пані Альона, дякуємо за інтерв'ю. До зустрічі на Startup Forum Ukraine 2022!

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)