вівторок, 28 квітня 2020 р.

Сергій Войченко: Для запуску стартапу потрібно орієнтуватися на себе




Сергій Войченко – відомий адвокат, кандидат юридичних наук, голова адвокатського об’єднання «Войченко і Дульський», і за сумісництвом – тато нашого miniboss’а. Вже третій рік поспіль Сергій допомогає в організації Форуму стартапів і очолює Раду Бізнесменів.

На які проекти «робить ставку» саме він, які поради по загальному розвитку дітей дає батькам і що допомогає залишатися в ресурсному стані зараз – читайте в цьому інтерв’ю.


Сергій, що змінилося в бізнес-діяльності під час карантину? Як оптимізували процеси та адаптувалися до нових умов?

Адвокатська діяльність пов’язана в першу чергу з захистом прав і законних інтересів наших Клієнтів. Тож ми не полишили цієї роботи, а час який звільнився у зв’язку з відкладеннями судових засідань, бо в період карантину суди в більшості повноцінно не функціонують, присвятили аналізу наявних матеріалів, узагальненню судової практики і звичайно ж саморозвитку.

На Вашу думку, які проекти на Форумі стартапів будуть особливо актуальні і затребувані в даний час?

Криза в перекладі з китайської має два ієрогліфи, що означають «небезпеку» і «можливість». То ж не варто оглядатися на кризу чи карантин і виправдовувати бездіяльність.

Актуальними будуть ті проекти, які потребують не досить багато вкладень, які клієнтоорієнтовані і які будуть в цей час давати максимальний ефект для споживача.

Звичайно ж це, перш за все, свіжий погляд на ринок вже звичних послуг: доставки товарів, інтернет-торгівлю, оптимізацію виробничих процесів. Було б цікаво побачити ідеї щодо побудови нових виробництв.

Як успішно запустити стартап в нових реаліях? Поділіться своїм досвідом з юними мінібосами. На що варто звернути увагу командам в першу чергу?

Зараз багато шиють маски і роблять антисептики, найбільш запитувана продукція, хоча попит скоро закінчиться. Очікую, що хтось з команд обов’язково по темі вірусу «пройдеться», може побачимо нові ідеї, а може хтось і замахнеться на мільйон доларів, які обіцяв Зеленський за вакцину. Я вірю в наших Мінібосів.

В першу чергу для запуску стартапу потрібно орієнтуватися на себе. Тобто пропозиція чи продукт буде на початку орієнтований на власника компанії, нові реалії вимагатимуть відданої і кропіткої праці саме власника, це можна назвати бутіковим підходом. Новий продукт має ще й допомогти людям відновитися і вийти з карантину, можливо це буде сфера розваг, а можливо нові ідеї в медицині і захисті від вірусів.

Чому необхідно навчати дітей зараз, щоб підготувати їх до майбутнього?

Зараз діти мають займатися загальним своїм розвитком, який їм мала б запропонувати школа. Хоча сучасна українська шкільна програма розроблена досить неякісно і подекуди навіть шкодить дітям. Тому батьки мають давати дітям читати гарні книги, разом з дітьми переглядати фільми, які як і книги будуть формувати правильне уявлення дітей до історії, світових процесів, соціальних відносин і стосунків. При цьому не забувати про фізичний розвиток, адже в здоровому тілі – здоровий дух.

Що допомагає Вам залишатися в ресурсному стані? Ваші три "дієвих" лайфхаки.

Дотримання свого власного графіку. Це підйом десь о 5:45, ранковий спорт, навіть під час карантину. Постійна робота над собою, як фізичний так і розумовий розвиток.

Це родина, яка є надійним тилом і опорою.

Це мій партнер по об’єднанню Олександр Дульський і вся наша команда, яка в ці складні часи згуртовувалася ще більше, мобілізувалася і самовіддано працює на користь наших Клієнтів.

Сергій, дякуємо за інтерв’ю.
До зустрічи на Форумі стартапів 2 травня!

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)