неділю, 28 лютого 2021 р.

Сергій Войченко: Моє побажання одне – тільки вперед і успіху кожній команді

Сергій Войченко

Сергій Войченко – відомий адвокат, кандидат юридичних наук, голова адвокатського об’єднання «Войченко і Дульський» і за сумісництвом тато нашого miniboss’а. Вже котрий рік поспіль пане Сергій допомогає в організації Форуму стартапів і очолює Раду Бізнесменів.

Його очікування від Форуму стартапів цьогоріч, на що в першу чергу буде звертати увагу при оцінюванні проєктів і традиційне побажання для юних стартаперів – читайте в цьому інтерв’ю.

Пане Сергію, ми вже майже рік живемо в новій реальності. Як Вам здається, адаптувався український підприємець до нових викликів? Поділіться власним досвідом. 

Це не нова реальність, а штучно створені проблеми для бізнесу і населення владою, яка не знає що робити в цій ситуації. Дійсно підприємці намагаються адаптуватися до цієї ситуації, але не всі бізнеси це можуть зробити з урахуванням специфіки їх діяльності. Наша діяльність особливо не змінилася. Дійсно деякі судові засідання відкладалися у зв’язку з карантином, деякі через захворювання суддів і учасників процесу, але робота продовжується. 

Рано чи пізно ми повернемося до звичного життя. Люди і бізнес втомилися від цих бездумних дій влади і це вже знаходить своє відображення в ігноруванні карантинних обмежень.

Чого очікуєте від Форуму стартапів в MiniBoss Business School цьогоріч? Як гадаєте, які проблеми чи потреби спробують вирішити своїми проєктами юні підприємці?

В першу чергу очікую всіх побачити особисто. Звичайно продовжиться минулорічна тенденція у спробах віднайти бізнес рішення, які б могли працювати в умовах карантинних обмежень. Сподіваюсь на смачні новинки від юних кулінарів (особливо журі подобається їх дегустувати). І очікую побачити соціальні проєкти та проєкти по захисту довкілля, наприклад, щодо утилізації захисних масок, які наносять значну шкоду природі. 

Що для вас особисто має більше значення в оцінюванні проєкту чи прийнятті рішення щодо його підтримки: злагодженість команди? потенційна прибутковість проєкту? глибина і потужність ідеї?

По-перше, звичайно ж, це злагодженість роботи команди, її стабільність і послідовність в своїх ідеях і їх захисті. Адже команда і її злагодженість – це основа успіху будь-якого проекту. По-друге, це саме новизна або оригінальність ідеї, навіть якщо вона не нова, але цікаво подана. По-третє, це масштабність і просування свого проєкту чи готового продукту. І вже насамкінець, звичайно ж, прибутковість проєкту і як команда планує витратити отримані кошти. 

Цього року ми практикуємо новий формат Форуму - фіджитал:) Це живий, традиційний офлайн формат, з можливістю приєднатись онлайн. Переглядати подію через стрім, брати участь у Форумі з дому чи офісу. Що оберете Ви: живе занурення в Форум чи онлайн приєднання до події? 

Однозначно живе занурення в атмосферу Форуму!!! Вважаю, що тільки такий формат має бути, онлайн це не досить вдалий формат. Діти мають бачити членів журі, відчувати їх зацікавленість і енергію, дивитися їм в очі і бачити їх реакцію. Члени журі мають особисто доторкнутися до кожного продукту і підтримати дітей своєю присутністю. Онлайн формат не дає тих емоцій які хочуть відчувати наші діти. Для мене він взагалі неприйнятний, але минулий рік нам не залишав альтернатив і це було вкрай неприємно.  

І традиційно: Ваше побажання, порада чи лайфхак для наших 6-15 річних стартаперів. 

Моє побажання одне – тільки вперед і успіху кожній команді. Пам’ятайте, що ви всі генії і ваші ідеї неповторні, тож вмійте їх захистити і реалізувати!

Пане Сергій, дякуємо за інтерв'ю.
До зустрічі на Форумі стартапів 10 квітня!

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)