четвер, 11 квітня 2019 р.

ОЛЕНА КУХАРЕВСЬКА: «Важливо не тільки вчити дітей заробляти кошти, а ще й бути Хорошою людиною»



ОЛЕНА КУХАРЕВСЬКА: «Важливо не тільки вчити дітей заробляти кошти, а ще й бути Хорошою людиною»

Олену Кухаревську, Директора Технологічного Ліцею Ліко, в житті надихає успіхи вихованців та стан їх щастя. Чим запам’ятався їй Форум стартапів 2018, чому ми маємо вчитися у дітей та яку пораду вона дала юним miniboss-ам – читайте в бліц-інтерв’ю на нашому сайті.

Олено, чим запам’ятався Вам Форум стартапів 2018? Який проект дітей підтримали особисто і чому?

Форум стартапів запам’ятався мені тим, що всі проекти мали соціальну складову. Як це важливо, вчити дітей робити бізнес, який напрямлений не тільки на збагачення, а й на поліпшення суспільного життя та допомогу іншим. Особисто мені сподобався проект з пазлами. Дуже важливо зібрати Україну в один дружній і стійкий пазл. Діти це розуміють, і ми повинні у них вчитися.

На Вашу думку, чому необхідно навчати дітей, щоб вони були успішними? Як це реалізовано в Ліко-школі?

Я думаю, що поняття «успішної людини» вже змінило своє значення і перейшло в поняття «щасливої людини». Важливо не тільки вчити дітей заробляти кошти, а ще й бути Хорошою людиною. Це людина з високим рівнем соціально-емоційного інтелекту та цінностями. В Ліко школі це реалізовано в програмі SEE learning. На разі до цієї програми ми додаємо етичну складову. Social, emotional & ethical learning.

Учні Ліко-школи також мають можливість отримати гранти на навчання. Підскажіть, яким чином можна їх отримати? Ви проводите Форуми, чи існує якась система балів?

Ми це називаємо стипендіями і впевнені, що ця різниця в назві важлива. Діти заробляють кошти своїм навчанням, соціальною позицією та перемогами. Стипендіатами можуть стати учні, які гарно навчаються та мають перемоги у олімпіадах, спортивних змаганнях та інших конкурсах.

Що Вас надихає в роботі та житті?

Успіхи моїх вихованців та стан їх щастя.

Якщо б Ви могли дати тільки одну пораду юним бізнесменам після того, як вони отримають гранти на реалізацію своїх проектів, що це була б за порада?

Що гроші дають можливості, але не завжди приносять щастя. Важливо як ці гроші зароблені. А ще, важливо доводити справу до кінця.

Олено, дякуємо за інтерв’ю.
До зустрічі на Форумі стартапів 20 квітня.

MiniBoss Business School International

Літні табори MINIBOSS 2019

MINIBOSS GLOBAL

Інтернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL В РОСІЇ
СПИТАЙТЕ НАС ПРО МАЙСТЕР-франшизи (право ексклюзивного володіння франшизою в вашій країні, регіоні, місті, районі)